|
Tweet |
İRAN İSLAM CUMHURİYETİ BÜYÜKELÇİSİ’NDEN KMTSO’YA ZİYARET
İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Mohammad Hassan Habibollahzadeh, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KMTSO) ziyaret ederek iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önemli temaslarda bulundu.
Kahramanmaraş programı kapsamında KMTSO'yu ziyaret eden İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Sayın Mohammad Hassan Habibollahzadeh, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmede, İran ile Kahramanmaraş arasında karşılıklı ticaretin artırılması, yatırım olanaklarının değerlendirilmesi ve yeni iş birliği fırsatlarının hayata geçirilmesi konuları ele alındı.

EKONOMİK VE TİCARİ İŞ BİRLİĞİ MASAYA YATIRILDI
Ziyaret sırasında iki ülke arasındaki mevcut ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiği vurgulanırken, başta sanayi, tarım, tekstil ve enerji olmak üzere birçok sektörde potansiyel iş birlikleri değerlendirildi. KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş’ın üretim gücü, ihracat kapasitesi ve yatırımcı dostu yapısı hakkında heyete bilgi verirken, İran ile ekonomik ilişkilerin daha ileri taşınmasının her iki taraf için de büyük fayda sağlayacağını belirtti.

ÜST DÜZEY İRAN HEYETİ KAHRAMANMARAŞ’TA
Büyükelçi Habibollahzadeh’e ziyareti sırasında İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Sayın Mohammad Ebrahimi, İran Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Sayın Asghar Omidi, Erzurum Başkonsolosluğu Özel Kalem Müdürü Hamid Zamanlou ve Başkonsolosluk Ekonomi Uzmanı Sayın Hadi Javan Zonuzagh eşlik etti. Heyet, Kahramanmaraş’ın ekonomik potansiyelini yerinde inceleme fırsatı bulurken, gelecekteki ortak projelere dair istişarelerde bulundu.

KMTSO YÖNETİMİ GENİŞ KATILIM GÖSTERDİ
Toplantıya KMTSO ev sahipliği yaparken, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Dokumacı, Meclis Başkan Vekili Mahmut Arıkan, Genel Sekreter Yunus Atmalı, Meclis Üyesi Hasan Esat Işık ve Kahramanmaraş Diş Hekimleri Odası Başkanı Sefer Mahmutoğlu da görüşmede hazır bulundu. Heyet, İran ile Kahramanmaraş arasında yeni dönemde hayata geçirilebilecek ekonomik projeler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

KARŞILIKLI YATIRIM VE PROJE FIRSATLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Görüşmede Kahramanmaraş ve İran arasındaki sanayi, ticaret, sağlık turizmi, eğitim ve kültürel alanlarda yapılabilecek iş birlikleri, karşılıklı yatırım fırsatları ve ortak girişimler gündeme geldi. Taraflar, iki ülkenin özel sektör temsilcilerinin bir araya getirileceği iş forumlarının düzenlenmesi yönünde mutabık kaldı.

ZİYARET ANI FOTOĞRAFI VE HEDİYE TAKDİMİYLE SONA ERDİ
Verimli geçen toplantının ardından, iki taraf arasında dostane ilişkilerin güçlenmesi adına günün anısına karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. İran heyeti, Kahramanmaraş’ta gördükleri misafirperverlikten dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
