Bugun...



KMESOB’DAN KAYITLI İSTİHDAMDA ÖNEMLİ BAŞARI: 183 ÇALIŞAN KAYITLI İSTİHDAMA GEÇTİ

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB), TESK ve GIZ iş birliğiyle yürütülen RE-SEED Projesi kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Proje sayesinde kent genelinde 28 işletmede çalışan geçici koruma altındaki Suriyeli ve kadın 183 personelin kayıtlı istihdama geçişi desteklenirken, esnaf ve işletmelere toplam 12 milyon 693 bin 429 TL kaynak sağlandı.

facebook-paylas
Tarih: 05-10-2026 14:27

KMESOB’DAN KAYITLI İSTİHDAMDA ÖNEMLİ BAŞARI: 183 ÇALIŞAN KAYITLI İSTİHDAMA GEÇTİ

KMESOB’DAN KAYITLI İSTİHDAMDA ÖNEMLİ BAŞARI: 183 ÇALIŞAN KAYITLI İSTİHDAMA GEÇTİ

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB), TESK ve GIZ iş birliğiyle yürütülen RE-SEED Projesi kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Proje sayesinde kent genelinde 28 işletmede çalışan geçici koruma altındaki Suriyeli ve kadın 183 personelin kayıtlı istihdama geçişi desteklenirken, esnaf ve işletmelere toplam 12 milyon 693 bin 429 TL kaynak sağlandı.

 

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB), esnaf ve sanatkârların desteklenmesi, kayıtlı istihdamın artırılması ve işletmelerin ekonomik açıdan güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bu kapsamda Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ve GIZ iş birliğiyle yürütülen RE-SEED – Kayıtlı İstihdama Geçişin Artırılması ve MYK Sertifikalarının Sağlanması Yoluyla Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta önemli bir sonuç elde edildi.

 

Proje kapsamında Ocak ayından bu yana yürütülen çalışmalarla, kent genelinde faaliyet gösteren 28 işletmede çalışan geçici koruma altındaki Suriyeli ve kadın 183 personelin kayıtlı istihdama geçişi desteklendi.

 

 

 

ESNAFA 12 MİLYON 693 BİN 429 TL DESTEK

RE-SEED Projesi kapsamında kayıtlı istihdama geçişi desteklenen çalışanların 6 aylık brüt asgari ücretlerinin yüzde 35’i işletmelere hibe olarak sağlandı.

 

Uygulanan destek modeliyle Kahramanmaraş’taki esnaf ve işletmelere toplam 12 milyon 693 bin 429 TL kaynak aktarıldı.

 

Sağlanan bu desteğin, işletmelerin çalışanlarını kayıtlı istihdama dahil etmelerine katkı sunarken, kent ekonomisinin güçlendirilmesi ve istihdamın sürdürülebilir hale getirilmesi açısından da önemli bir kazanım olduğu belirtildi.

 

 

KUYBU: “ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK”

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, RE-SEED Projesi kapsamında kent genelinde önemli bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

 

KMESOB olarak esnaf ve sanatkârların yanında olmaya devam ettiklerini ifade eden Kuybu, proje kapsamında 28 işletmede çalışan 183 kişinin kayıtlı istihdama geçişinin desteklendiğini söyledi.

 

Kuybu, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, TESK ve GIZ iş birliğiyle yürütülen RE-SEED – Kayıtlı İstihdama Geçişin Artırılması ve MYK Sertifikalarının Sağlanması Yoluyla Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Projesi kapsamında Ocak ayından bu yana il genelinde önemli bir başarıya imza attık.”

 

 

RE-SEED PROJESİ 2027’DE DE DEVAM EDECEK

KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, esnaf ve işletmeler açısından önemli bir destek mekanizması oluşturan RE-SEED Projesi’nin 2027 yılında da uzatılacağını açıkladı.

 

Kuybu, KMESOB’a bağlı firmaların önümüzdeki dönemde de projeden yararlanmaya devam edeceğini belirterek, kayıtlı istihdamın artırılması yönündeki çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

 

Projenin devam etmesinin Kahramanmaraş’taki esnaf ve sanatkârlar açısından önemli bir fırsat oluşturması bekleniyor.

 

İŞLETMELERE SAHA ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

RE-SEED Projesi kapsamında yalnızca finansal destek sağlanmasıyla yetinilmezken, proje hakkında işletme sahiplerinin bilgilendirilmesine yönelik saha çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

 

KMESOB Genel Sekreteri Ayşegül Duman ve Harun Karaçay, kent genelinde faaliyet gösteren işyerlerini ziyaret ederek işletme sahipleriyle bir araya geldi.

 

Gerçekleştirilen ziyaretlerde işletme sahiplerine RE-SEED Projesi’nin kapsamı, kayıtlı istihdamın önemi, sağlanan destekler ve proje kapsamında yararlanılabilecek imkânlar hakkında bilgiler verildi.

 

Ayrıca işverenlere kayıt dışı istihdamın çalışanlar, işletmeler ve ekonomi açısından oluşturabileceği riskler anlatılırken, çalışanların kayıtlı istihdam kapsamında çalıştırılmasının önemi konusunda da bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

 

KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE VURGUSU

Projenin önemli hedeflerinden birini kayıt dışı istihdamın azaltılması oluşturuyor.

 

KMESOB tarafından gerçekleştirilen saha ziyaretleriyle esnaf ve sanatkârların kayıtlı istihdam konusunda bilinçlendirilmesi, çalışanların sosyal güvenlik haklarından yararlanmasının sağlanması ve işletmelerin kayıtlı istihdam konusunda desteklenmesi amaçlanıyor.

 

Kayıtlı istihdamın yaygınlaştırılmasıyla birlikte hem çalışanların sosyal güvenceye kavuşması hem de işletmelerin daha sürdürülebilir bir çalışma yapısına sahip olması hedefleniyor.

 

“ESNAFIMIZ DESTEKLERDEN YARARLANMAYA DEVAM EDECEK”

KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, projenin Kahramanmaraş esnafı açısından önemli bir destek olduğunu belirterek, çalışmanın devam edeceğini ifade etti.

 

Kuybu, RE-SEED Projesi’nin hayata geçirilmesine katkı sunan kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederek, Avrupa Birliği, Alman İşbirliği, TESK, GIZ ve Türkiye Belediyeler Birliği’ne teşekkürlerini iletti.

 

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin, önümüzdeki dönemde de esnaf ve sanatkârların ekonomik olarak güçlendirilmesi, istihdamın artırılması ve kayıt dışı istihdamla mücadele konularında çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

 

 

183 ÇALIŞAN İÇİN ÖNEMLİ KAZANIM

RE-SEED Projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta 28 işletmede çalışan 183 personelin kayıtlı istihdama geçişinin desteklenmesi, kentte kayıtlı istihdamın artırılması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

İşletmelere sağlanan 12 milyon 693 bin 429 TL’lik kaynak ise hem çalışanların kayıtlı istihdama dahil edilmesine hem de esnafın istihdam maliyetlerinin desteklenmesine katkı sağladı.

 

Projenin 2027 yılında da devam edecek olmasıyla birlikte daha fazla işletmenin ve çalışanın desteklerden yararlanması, Kahramanmaraş’ta kayıtlı istihdamın daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI