Bugun...



KMTSO MECLİS BAŞKANI M. HANEFİ ÖKSÜZ: BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ BOZMAYIN

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kahramanmaraş ekonomisinin mevcut durumu, sanayicilerin yaşadığı sorunlar, artan maliyetler, rekabet gücü ve yaklaşan KMTSO seçimleri gündeme geldi.

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2026 21:40

KMTSO MECLİS BAŞKANI M. HANEFİ ÖKSÜZ: BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ BOZMAYIN

KMTSO MECLİS BAŞKANI M. HANEFİ ÖKSÜZ: BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ BOZMAYIN

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kahramanmaraş ekonomisinin mevcut durumu, sanayicilerin yaşadığı sorunlar, artan maliyetler, rekabet gücü ve yaklaşan KMTSO seçimleri gündeme geldi.

 

KMTSO’DA DÖNEMİN SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KMTSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya KMTSO Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri ve Kahramanmaraş iş dünyasının temsilcileri katıldı.

 

Şehrin ekonomik gündeminin kapsamlı şekilde değerlendirildiği toplantıda iş dünyasının mevcut durumu, beklentileri, devam eden çalışmalar ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefler ele alındı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, bunun mevcut dönemin son meclis toplantısı olduğunu belirterek, 10 Ekim’de yapılması planlanan oda seçimlerine dikkat çekti.

 

ÖKSÜZ: “BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ BOZMAYIN”

Kahramanmaraş iş dünyasının son dönemde önemli bir birlik ve beraberlik yakaladığını ifade eden Öksüz, bu birlikteliğin korunması gerektiğini söyledi.

 

Öksüz, iş dünyasının farklı kesimlerinin aynı çatı altında hareket etmesinin şehrin geleceği açısından önemli olduğunu belirterek, sanayici, esnaf, çiftçi ve üreticilerin ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

 

Öksüz konuşmasında, siyasetçiler ve bürokratlarla da mümkün olduğunca yakın ilişkiler kurmaya çalıştıklarını ifade ederek, yaşanan sorunların konuşularak çözülebileceğini dile getirdi.

 

“Asla birlik beraberliğinizi bozmayın. Sorunlar olabilir, konuşulur, çözülür. Her şeyde hak sahibine hakkını teslim etmek gerekir.”

 

“EKONOMİDE SIKINTILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Türkiye ekonomisinin önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyleyen M. Hanefi Öksüz, özellikle üretim ve sanayi sektörlerinin yaşadığı maliyet baskısına dikkat çekti.

 

Öksüz, Kahramanmaraş’ın önde gelen sektörlerinde ekonomik sıkıntıların sürdüğünü belirterek, Türk lirası cinsinden maliyetlerin ciddi şekilde yükseldiğini ve döviz kurundaki artışın aynı seviyede gerçekleşmemesi nedeniyle ihracatçıların rekabet gücünün zayıfladığını ifade etti.

 

Öksüz, şöyle konuştu: “TL olarak maliyetlerimiz çok arttı. Döviz artmayınca rekabet gücümüz kalmadı. Sanayide, ekonomide sıkıntılarımız devam ediyor. Özellikle şehrimizin önde gelen sektörlerinde bu sıkıntılar devam ediyor.”

 

“ÖZEL SEKTÖRÜN YENİDEN YATIRIMLARLA ATAK YAPMASI LAZIM”

Üretimin ve özel sektör yatırımlarının Türkiye ekonomisi açısından önemine değinen Öksüz, istihdamın korunmasının hem işletmeler hem de kamu açısından kritik olduğunu söyledi.

 

Bir işçinin üretimde çalışırken vergi, sigorta ve ihracat yoluyla ekonomiye katkı sunduğunu belirten Öksüz, istihdamın azalmasının ise kamu üzerindeki yükü artırabileceğini dile getirdi.

 

Öksüz, Türkiye'nin doğal kaynaklar açısından sınırlı olduğunu belirterek, ekonomik büyümenin üretim ve yatırımlarla desteklenmesi gerektiğini savundu.

 

“Tekrar özel sektörün yeniden yatırımlarla atak yapması lazım. Başka türlü bir çözüm yok çünkü bizim petrolümüz yok, değerli madenlerimiz yok.”

 

ÖKSÜZ’DEN SOSYAL YARDIM VE ÇALIŞMA HAYATI DEĞERLENDİRMESİ

Konuşmasında çalışma kültürü ve sosyal yardımlar konusuna da değinen Öksüz, geçmiş dönemlerde toplumda çalışmaya ve üretmeye daha fazla önem verildiğini ifade etti.

 

Aşırı sosyal yardımların çalışma isteğini olumsuz etkileyebileceğini savunan Öksüz, üretim ve istihdamın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Öksüz, geçmişten aktardığı “Boş durma, bedava çalış” sözünü hatırlatarak, çalışma ve dayanışma kültürünün yeniden güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

 

“SİYASET DÜNYASINDA DAHA DÜZGÜN İNSANLARIN YER ALMASINI İSTİYORUM”

Öksüz, Türkiye'nin geleceği açısından siyasette de yeni bir anlayışa ihtiyaç olduğunu düşündüğünü ifade etti.

 

Yeni dönemde vatandaş olarak görmek istediği siyasi anlayışa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öksüz, siyaset dünyasında daha nitelikli insanların yer alması gerektiğini söyledi.

 

“SEÇİM EKONOMİLERİ ÜLKEYE BÜYÜK YÜK GETİRİYOR”

Yaklaşan seçim sürecine de değinen Öksüz, seçim dönemlerinde uygulanan ekonomi politikalarının ülkeye uzun vadede yük getirebildiğini belirtti.

Öksüz, yeni seçim döneminde ekonomik dengelerin korunması gerektiğini ifade ederek, ekonominin temel kurallarıyla oynanmaması gerektiği mesajını verdi.

 

“Ekonominin kurallarıyla oynanmaz arkadaşlar, oynanmaz. Bunu yaparsanız günün birinde bunun faturasını fazlasıyla ödersiniz.”

 

KMTSO’DA SEÇİM HEYECANI

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, konuşmasında oda seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

 

10 Ekim’de seçimlerin yenilenmesinin beklendiğini ifade eden Öksüz, mevcut KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu’nun yeniden başkanlık görevine devam etmek için çalışma yürüttüğünü bildiğini söyledi.

 

Öksüz, mevcut meclis döneminin sona erecek olması nedeniyle bazı meclis üyelerinin yeni dönemde görevlerine devam edeceğini, bazı isimlerin ise mecliste yer almayabileceğini belirterek, seçim sürecinin Kahramanmaraş iş dünyası için hayırlı olması temennisinde bulundu.

 







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI