Bugun...



PROF. DR. VAHİT KİRİŞCİ, BİRLİK VE BERABERLİK EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Kahramanmaraş’ta 6 milletvekilimizle birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir meselenin olmadığını belirterek, birlik beraberlik içerisinde şehrimizin kalkınması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 17-01-2026 18:30

PROF. DR. VAHİT KİRİŞCİ, BİRLİK VE BERABERLİK EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ

PROF. DR. VAHİT KİRİŞCİ, “BİRLİK VE BERABERLİK EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

 

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi,   Kahramanmaraş’ta 6 milletvekilimizle birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir meselenin olmadığını belirterek, birlik beraberlik içerisinde şehrimizin kalkınması  için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

AK Parti Kahramanmaraş’ta 2025 yılının değerlendirmesini yaptı Kahramanmaraş’ta AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında 6 Şubat depremleri sonrası yürütülen çalışmalar, devam eden yatırımlar, sağlık ve altyapı projeleri ile teşkilatın 2025 yılı faaliyetleri kamuoyuyla paylaşıldı.

 

Şairler Tepesi’nde gerçekleştirilen programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Vahit Kirişci, Dr. Tuba Köksal, Dr. İrfan Karatutlu, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt ve Mehmet Şahin, AK Parti İl Başkanı Av. M. Burak Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Sinan Gökşen, AK Parti ilçe başkanlıkları, gençlik kolları başkanlıkları, kadın kolları başkanlıkları, çok sayıda partili ve basın mensubu katılım sağladı.

 

Kahramanmaraş’ta AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan  TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi,  önemli açıklamalarda bulundu.  Milletvekili Kirişçi, Kahramanmaraş’ımızda hamdolsun, bütün teşkilatlarımızla birlikte bu şehirde bugüne kadar görülmemiş, eşsiz bir beraberlik sergilediklerini belirterek,” Kahramanmaraş’ta 6 milletvekilimizle birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yok.” Dedi.

 

 

6 MİLLETVEKİLİMİZLE BİRLİKTE ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR MESELE YOK

Depremden sonra teslim edilen bağımsız bölümler ile tamamlanan projelerin AK Parti’nin gücünü ve birliğini gösterdiğini vurgulayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci “7 Ocak günü, değerli kardeşim İrfan Karatutlu’nun aramıza katılmasına hayırlı olsun diyorum. Yani bizim o gün itibarıyla 272 milletvekilimiz vardı. Kendisiyle birlikte diğer iki milletvekilimizin katılımıyla toplam üç milletvekilimizin katılımı gerçekleşti ve milletvekili sayımız 275’e çıktı. Biz daha fazla milletvekili kardeşimizi kendi saflarımızda görmek istiyoruz. Kahramanmaraş’ımızda hamdolsun, bütün teşkilatlarımızla birlikte bu şehirde bugüne kadar görülmemiş, eşsiz bir beraberlik sergiledik. 6 Şubat depreminin yaralarını da hamdolsun bu beraberlik sayesinde çok hızlı bir şekilde ortadan kaldırdık. 455 bininci bağımsız bölümün anahtar teslim törenini, daha 6 Şubat’ın üçüncü yılı bile tamamlanmamışken, Hatay’da 27 Aralık’ta gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’ta 6 milletvekilimizle birlikte üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele yok.

 

 

BİN YATAKLI ŞEHİR HASTANESİNİN TEMELİ ATILDI

Kahramanmaraş’ta Bahçelievler’de bulunan bir öğretmenevimiz vardı. Depremde zarar gördü ve rezerv alan içerisine alındı. O öğretmenevimizin 125 yatak kapasitesi vardı. Bugün ise 300 yataklı yeni öğretmenevimiz tamamlanma aşamasına geldi. Pazarcık’ta da öğretmenevini yaptık, Türkoğlu’nda da, Göksun’da da, diğer ilçelerimizde de yaptık. Bizim 450 yataklı Necip Fazıl Hastanemiz zarar gördü. 450 yataklıydı ama şu anda bu şehir 2 bin yatak kapasitesine kavuşuyor. Bunun 400 yatağı şu anda Kahramanmaraş Devlet Hastanesi olarak hizmet veriyor. 600 yataklı bölüm ise inşallah yakın zamanda Necip Fazıl Hastanesi olarak devreye girecek. Bin yataklı şehir hastanesinin temeli atıldı. Derslik sayısında 6 Şubat öncesine göre yüzde 20’nin üzerinde artış sağlanan bir yatırımdan söz ediyorsanız, altyapıyla ilgili olarak bunun üzerine yeniden kanalizasyon, içme suyu ve atık suyla ilgili Kahramanmaraş genelinde komple bir yenileme çalışmasına girdik. Kahramanmaraş, içme suyu sorunu yaşayan bir şehirdi. Ama Allah’ın izniyle, hem belediyemizin çalışmalarıyla hem de DSİ marifetiyle, AFAD’ın da katkılarıyla bütün ilçelerimizde içme suyu meselesini çözüyoruz.

 

 

SAĞLIK ALANINDAKİ YATIRIM TUTARI 15 MİLYAR LİRAYI BULDU

 Şimdi konutlarla ilgili artık kimsenin söyleyecek bir sözü kalmadı. “Bu 17 bin 500 kişilik spor yerleşkesi nereden çıktı?” dedirtmedik. Çünkü bu şehrin sporla ilgili bir komplekse de ihtiyacı vardı. Dolayısıyla eğitimden ulaşıma, sağlıktan tarıma kadar aklınıza gelen bütün alanlarda Kahramanmaraş, 6 Şubat öncesinden çok daha iyi bir duruma geldi. Yanlış hatırlamıyorsam şu anda sağlık alanındaki yatırım tutarı 15 milyar lirayı buldu. Yaklaşık 15 milyar liralık bir yatırım söz konusu. İnşallah kendisinin de bu alanın içinden gelmesi sebebiyle, sağlık alanındaki yatırımları daha dikkatli ve daha özenli bir şekilde birlikte takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.







FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI