Bugun...



FUTBOL HEYECAN SONA ERDİ

Kahramanmaraş’ta düzenlenen ''Çocuklar Sporla İyileşir'' Futbol Turnuvası oynanan final maçı ile sona erdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-08-2023 10:12:46 Tarih: 13-08-2023 09:40

FUTBOL HEYECAN SONA ERDİ

FUTBOL HEYECAN SONA ERDİ

Kahramanmaraş’ta düzenlenen ''Çocuklar Sporla İyileşir'' Futbol Turnuvası oynanan final maçı ile sona erdi.

 

6 Şubat 2023 günü Kahramanmaraş Merkezli Pazarcık’ta 7.6 ve Elbistan’da ise 7.6 şiddetinde iki ayrı deprem meydana gelmiş ve bu depremlerde binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, binlerce evler yıkılmış ve binlerce iş yeri yerle bir olmuştu.

 

Bu büyük acıyı hafifletmek birazda normal hayata dönmek amacıyla düzenlenen ''Çocuklar Sporla İyileşir'' Futbol turnuvası düzenlendi.

 

Yaklaşık bir ay süren ve çok heyecanlı maçların oynandığı turnuvada çocukların az da olsa stresli ortamdan uzaklaştığı görünürken, futbol severlerde çocukların bu heyecanına ortak oldular.

 

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş TÜFAD tarafından organize edilen turnuvada Şampiyon Helete Demirspor  oldu.

 

Turnuvanın başından sonuna kadar güzel bir futbol ortaya koyan ve bütün rakiplerini geride bırakan Helete Demirspor turnuvanın şampiyonu oldu.

 

Finalde rakibine 2-1’lık skorla mağlup olan AS Vefaspor ise turnuvayı 2. sırada tamamladı.

 

Turnuvada üçüncülüğü ise Uludazspor’u 1-0 mağlup eden Göksun Belediyespor kazandı.

 

Turnuvayı Şampiyon olarak bitiren Helete Demirspor’a  kupasını Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak verirken, turnuvada 2. Olan AS Vefaspor’un kupasını ise ASKF Başkanı Ekrem Karaoğlan verdi.

 

Turnuvaya Göksun ilçesinden katılan ve oynadığı futbolla büyük beğeni kazanan Göksun Belediyespor  kupasını Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mustafa Orak’ın elinden aldı.

 

Turnuva ile ilgili görüşleri açıklayan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, Yaklaşık bir ay süren bu turnuvaya 27 takım müracaat etti. Yaklaşık 550 civarında çocuk bir ay boyunca futbolla yattı, futbolla kalktı. "Çocuklar sporla iyileşir" sloganıyla yola çıktık ve  böyle bir etkinlik düzenledik. Turnuvanın faydalı olduğunu düşünüyorum.”

Sporun, insanlığın ortak dili olduğunu da belirten Başkan Mesut  Çanak, "Deprem sonrası çocuklarımızda ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların önlenmesi, evlatlarımızın aile ve toplum düzeyinde yeniden ilişkiler kurabilmesi gibi sorunların çözümü için, sporun ortak dili bize yol gösterecektir." dedi.

 




Bu haber 4422 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI