Bugun...



BAŞKAN OKUMUŞ “TÜRKOĞLU İLÇESİ, TARIM SEKTÖRÜNDE BÜYÜK BİR BAŞARIYA ULAŞTI”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu ilçesinin değişen, dönüşen ve değerlenen yapısı ile Kahramanmaraş’ın yanı sıra Türkiye ve dünya pazarında önemli bir tedarikçi konumuna geldiğini söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 06-08-2023 10:48:20 Tarih: 06-08-2023 10:38

BAŞKAN OKUMUŞ  “TÜRKOĞLU İLÇESİ, TARIM SEKTÖRÜNDE BÜYÜK BİR BAŞARIYA ULAŞTI”

 

BAŞKAN OKUMUŞ  “TÜRKOĞLU İLÇESİ, TARIM SEKTÖRÜNDE BÜYÜK BİR BAŞARIYA ULAŞTI”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu ilçesinin değişen, dönüşen ve değerlenen yapısı ile Kahramanmaraş’ın yanı sıra Türkiye ve dünya pazarında önemli bir tedarikçi konumuna geldiğini söyledi.

 

Türkoğlu’nda ‘Hasat Edilen Domatesin Kurutulup İhracata Hazır Hale Getirilmesi’ programına katılan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş “İlçeye 1 milyon 200 bin dolarlık katkı sağlayan kırmızı aştın domatesin kurutularak pazarlanması ile ilgili konuştu.

 

 Başkan Okumuş şunları belirtti: ”Türkoğlu son yıllarda değişen, dönüşen ve değerlenen yapısı ile Kahramanmaraş’ın yanı sıra Türkiye ve dünya pazarında önemli bir tedarikçi konumuna gelmiştir. Sanayisi, tarımı, kültür sanat gibi alanlarda faaliyetler her geçen gün artarken, bugün bereketli topraklarda yetişen onlarca çeşit ürün ile tarımda önemli bir üretici haline geldik.


Kırmızı altın domates, bu sene 600 dönümde yetiştirilmektedir. Yaş haliyle verimi 6 bin ton olurken, kurutulduktan sonra ki ihracatı ise 400 tondur. İlçemize yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin dolarlık bir katkı sağlamaktadır” dedi.


Başkan Okumuş “Türkoğlu ilçesi, tarım sektöründe büyük bir başarıya ulaşmış, bu özel domates, Türkoğlu ilçemizden ABD dahil olmak üzere 40 ülkeye ihraç edilmektedir. Bu ihracat başarısı, Türkoğlu’nun tarım potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir.


İlçede aynı zamanda çilek ve salatalık gibi ürünler de başarılı bir şekilde yetiştirilmekte ve iç piyasada büyük talep görmektedir. Bu üretim çeşitliliği, Türkoğlu’nun tarım sektöründeki başarı hikayesini daha da güçlendirmektedir.
Türkoğlu’nun tarım alanındaki gücü sadece domatesle sınırlı olmayıp, dane mısır, arpa, çavdar, yulaf, nohut, fasulye, soya fasulyesi yerfıstığı, pamuk, şekerpancarı, çerezlik ayçiçeği, baharatlık biber, salatalık, acur, domates, patates, sofralık üzüm, çilek, böğürtlen, kurt üzümü, zeytin, Antep fıstığı, ceviz, badem, Trabzon hurması, nar, incir, elma, kiraz, armut, erik, şeftali üretilmektedir” dedi.

 

Başkan Okumuş ”Bugün düzenlediğimiz domatesin kurutulup ihraç edilmesi törenine katılarak bizleri onurlandıran Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanımız ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci’ye, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’a, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici’ye
Türkoğlu Kaymakamı Burak Keser
Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir’e
AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel’e
Ve ilgililere teşekkür ederiz” dedi.

 




Bu haber 5282 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI YUKARI